חבר הכנסת אחמד טיבי קידם לפני מספר שנים את חוק שירותי תעופה שחולל מהפכה בענף התעופה בישראל. החוק מתייחס לפיצוי שמגיע לנוסע בגין מצבים שונים שחברת התעופה אשמה בהם ופוגעים בחוויית הטיסה או באפשרות לטוס עבור הנוסע. במקרים הללו זכאי הנוסע לפיצוי כספי.
אחד החוקים שהגיעו לנוכח העלייה במקרים של איחורים בטיסות או רישום יתר לטיסות, מאז שפרצו לחיינו שפע של חברות לואו קוסט בעשור הקודם, הוא חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה) , שנחקק ביוזמת ח"כ אחמד טיבי.
החוק בא כדי לעזור לנוסעים שנפגעו מחברות תעופה בשל איחור או הקדמת טיסה, רישום יתר או פספוס של טיסת המשך וכדומה. על כל אלו נקבעו תנאים ברורים לאחריות של חברות התעופה והפיצוי אותו זכאים לקבל הנוסעים.
איך אפשר לקבל פיצוי כספי על פי חוק שרותי תעופה?
חוק שרותי תעופה מתייחס לכמה מצבים אפשריים שיזכו את הנוסעים בפיצוי כספי:
- פיצוי על איחור בטיסה – התופעה שנחשבת אולי לנפוצה ביותר בעניין זה היא מקרים של איחור בטיסה. כאשר הטיסה מתעכבת עד שעתיים לא יינתן פיצוי לנוסעים, במקרה של עיכוב בטיסה של 2-5 שעות הם יקבלו שרותי סיוע של אמצעי תקשורת, מזון ומשקה ובמידה והאיחור הוא בין 5-8 שעות הנוסעים זכאים לקבל טיסה חלופית או את מלוא התמורה לכסף שהשקיעו בכרטיס הטיסה בחזרה.
- פיצוי על הקדמת טיסה – מקרה בו טיסה מוקדמת הוא פחות שכיח, אך אם הדבר מתרחש, על חברת התעופה להודיע על כך לפחות 14 יום מראש לנוסעים שלה. אם לא עשתה זאת, יהיו זכאים לקבל פיצוי דומה לזה של איחור בטיסה. כמובן שבמקרה וכלל לא ידעו על כך מראש והתברר להם שהטיסה כבר יצאה הם זכאים לקבל פיצוי על פספוס טיסה שהוא שווה ערך לזה של ביטול טיסה.
- פיצוי על אובר בוקינג (רישום יתר) – מקרה לא נעים הוא זה של רישום יתר לטיסה שבגינה אחד הנוסעים או כמה מהם נדרשים לעבור לטיסה אחרת. פיצוי על כך הוא האפשרות לבטל את כרטיס הטיסה ולקבל את מלוא התמורה שלו חזרה או לבחור טיסה חלופית בתוספת הטבות שונות. על כלך זאת יקבל הנוסע פיצוי כספי.
- פיצוי על ביטול טיסה – מקרה בו הטיסה מתעכבת מעל 8 שעות או שהיא מבוטלת לחלוטין מזכה את הנוסעים בפיצוי כספי לפי המרחק שמיועד של הטיסה. ליעדים קצרים (יוון) הפיצוי הוא 1290 ₪, ליעדים במרחק בינוני (איטליה) הפיצוי בגובה של 2060 ₪ ואילו הפיצוי הכספי לטווחים ארוכים (ניו יורק) עומד על 3080 ₪. על כל אלו יקבל הנוסע את מלוא התמורה לכרטיס הטיסה שלו כולל מיסים, אגרות והיטלים שונים, אם היו כאלו.
חוק שירותי תעופה בישראל חולל מהפכה של ממש בענף ואם אתם נקלעים לסיטואציה לא נעימה כמו אחת מאלו שתוארו זה עתה, כדאי מאוד לתבוע את המגיע לכם על פי חוק.
המאמר נכתב בשיתוף עם Flight Refund שמעניק שירות לקבלת פיצוי כספי בגין כל אחד מהמקרים מול יותר מ – 300 חברות תעופה ברחבי העולם.