מנוע הוא היחידה החשובה ביותר בכל שער חשמלי. נכון שהשער זקוק לרכיבים נוספים כדי לעבוד באופן שוטף אבל בלי מנוע שמפעיל את כל הרכיבים האלו, השער לבטח לא יעבוד. בשל כך חשוב לבחור מנוע שמתאים בדיוק לשער שלכם וגם עומד במסגרת התקציב שיש לרשותכם.
שער חשמלי חייב מנוע כדי שיוכל לפעול, להיפתח או להיסגר על פי הפקודה שתועבר אל המנוע. יש היום היצע רחב של מנועים לשערים חשמליים מיצרנים שונים, בגדלים ובעוצמות משתנים. כמו כן העלות של כל מנוע לשער חשמלי יכולה בשל כך להיות שונה בין מנוע אחד לאחר ולכן חשוב לדעת מה קונים ואם זאת הבחירה הטובה ביותר עבורכם בהתאם למסגרת התקציב שיש לכם לקניית מנוע לשער חשמלי.
איך בוחרים מנוע לשער חשמלי?
מנוע לשער חשמלי צריך להיות מותאם בהתאם לכך:
- משקל השער – המנוע אמור להיות מותאם לגודל השער. שער גדול זקוק למנוע גדול ועוצמתי ואילו שער קטן יסתפק במנוע קטן יותר. יש לכך משמעות רבה מבחינת העלות של המנוע ולכן חשוב מראש לדעת איזה שער יש לכם ומה הצרכים שלו מבחינת עוצמת וגודל המנוע.
- גודל השער – המשך ישיר לסעיף הקודם הוא המשקל של השער. יש מצבים בהם השער קטן יחסית אבל המשקל שלו גבוה (שער כנף לדוגמא) ולכן יש צורך במנוע חזק יותר. חשוב לדעת מראש איזה שער יש לכם, מה הגודל ומה המשקל שלו.
- היקף השימוש בשער – יש שער חשמלי שיפעל פעמיים ביום ואילו שער אחר יעבוד 50 פעמים ביום או אפילו מעבר לכך. כמובן שככל שהשער עובד יותר פעמים ורמת השחיקה שלו גבוהה יותר, כדאי להשקיע במנוע של מותג יוקרתי ואיכותי. יש לכך עלויות אבל מנוע זול של מותג לא מוכר עלול לקרוס לכם בזמן קצר ותיאלצו להשקיע במנוע חדש.
המידע הזה הכרחי לבחירה של מנוע חשמלי מתאים בצורה הטובה ביותר לצרכים שלכם.
סוגים של מנועים לשער חשמלי
חשוב גם להבין שיש שני סוגים של מנועים לשערים חשמליים והם בדרך כלל מותאמים להיקף השימוש של השער והייעוד שלו.
- מנוע אלקטרו מכני – מנוע שעובד על בסיס גיר סטנדרטי עם מערכת פיקוד חשמלית ומתאים לשער חשמלי שיעבוד עד 50 פעמים ביום לכל היותר. כמו כן הוא יותר מתאים לשערים קטנים או קלים עד 500 ק"ג לכל היותר.
- מנוע הידראולי – מנוע שעובד על בסיס לחץ שמן ומיועד מרא שלשערים יותר כבדים, בטווח של 500-2000 ק"ג, או כאלו עם היקף עבודה רב שכולל גם מאות פעולות פתיחה או סגירה מדי יום.
מה העלות של מנוע לשער חשמלי?
טווח המחירים של מנוע לשער חשמלי הוא:
- עלות של מנוע חד-כנפי (בוכנה אחת) אלקטרו מכני: כ- 2200-2800 ₪.
- עלות של מנוע דו-כנפי (שתי בוכנות) אלקטרו מכני: 4000-5000 ₪.
- עלות של מנוע דו-כנפי הידראולי: 6000-6700 ₪.
- עלות של מנוע נגרר אלקטרו מכני: 4000-5000 ₪.
- עלות של מנוע נגרר אלקטרו מכני טבול שמן: 8000-9700 ₪.
- עלות של מנוע מוסך אלקטרו מכני: 3000 ₪.
לסיכום, המחיר של מנוע לשער חשמלי משתנה כאמור לפי אלמנטים שונים ולכן תמיד מוטב לערוך בדיקה של כמה אפשרויות בטרם מחליטים על רכישה.
המאמר נכתב בשיתוף עם חברת הדלתות Arizona Garage Doors אשר עוסקת בשיווק, התקנה או תיקון של דלתות מוסך (Garage Doors) באזור אריזונה, ארה"ב. החברה מפעילה מספר מותגים ביניהם ניתן למצוא את Phoenix Garage Doors, Mesa Garage Doors, Chandler Garage Doors, Gilbert Garage Doors, Glendale Garage Doors, Scottsdale Garage Doors, Peoria Garage Doors, Fountain Hills Garage Doors, Sun City West Garage Doors, El Mirage Garage Doors, Tempe Garage Doors, Sun City Garage Doors, Surprise Garage Doors, Queen Creek Garage Doors, Buckeye Garage Doors, Sun Lakes Garage Doors, New River Garage Doors, Anthem Garage Doors, Avondale Garage Doors ו – Goodyear Garage Doors.